top of page
Search

Jenni Rope

Updated: May 11, 2021

Jenni Ropen maalaukset ovat rytmillisiä ja vahvoja; hänen kädenjäljessä yhdistyy kolmiulotteisuus, loputtomuus ja hienostuneet väriyhdistelmät, johon katsojana on kiehtovaa uppoutua.


Jenni Rope, Piilossa, Akryyli ja spraymaali kankaalle, 2019


Miten kuvailisit itseäsi tekijänä?

Olen kokeileva, nopea, levoton ja tarkka. Liiallinen tarkkuus ahdistaa mua ja yritän taistella sitä vastaan, erityisesti maalatessa. Tällä hetkellä maalaan akryyleillä ja spraymaaleilla, ne sopivat mulle sillä maalaan nopeasti. Levottomuuden olen yrittänyt kääntää positiiviseksi ominaisuudeksi, ja erilaisia materiaaleja kokeilemalla ja pitämällä työn vaihtelevana olen onnistunutkin pitämään sen aisoissa.

Mitä sinua kiinnostaa tuoda ilmi teoksiesi kautta?

Abstrakti ilmaisu on ollut mulle luontaista jo lapsesta asti ja intuitiivisesti etenevä maalaustyöskentely perustuu siihen että tunnustelen omia aistikokemuksiani, värejä ja materiaalejani. Aloitan aina ilman mitään suunnitelmaa. Lukkokohdissa saatan katsoa jotain kirjaa ja etsiä uutta väriä tai tekstuuria joka voisi ratkaista tilanteen. Parasta on kun maalaus yllättää, siitä tulee jotain uutta, jotain mitä en edes huomannut tekeväni. Vaikeaa on osata säilyttää kokonaisuudessa spontaanius. Luulen että tavoittelen jonkinlaista voiman ja herkkyyden tasapainoa ja kaivan sitä esiin maalauksesta. Uskon että jos se onnistuu, muutkin katsojat voivat sen maalauksesta aistia.


Onko sinulla tiettyjä ihmisiä, esikuvia tai asioita, jotka ovat vaikuttaneet sinuun ja tekemiseesi erityisesti?

Pitkäaikaiset suosikkini ovat Misaki Kawai ja Jockum Nordström. Uusia tulee ja menee paljon. Näiden kahden työskentelyä olen seurannut pitkään, ja ihailen heidän monipuolista työskentelyään ja ennakkoluulotonta tarttumista mm. lastenkirjoihin, uusiin materiaaleihin ja kolmiulotteisiin teoksiin. He eivät selvästikään pelkää luokittelua, ja minäkin olen oppinut olemaan pelkäämättä sitä. Sen kun teen vaan.


Jenni Rope, Kiipijä, Akryyli ja spaymaali kankaalle, 2019

Mistä innostut tällä hetkellä?

Keräilen muiden suomalaisten kuvataiteilijoiden töitä ja innostun kun pääsen työhuonevisiitille katsomaan jonkun keskeneräisiä töitä ja juttelemaan maalaamisesta. Työskentely on usein niin yksinäistä, että vierailuhetket ovat merkityksellisiä omankin työskentelyn kannalta.


Mitä projekteja sulla on tulossa?

Sain juuri valmiiksi lastenkirjan uudelle Hong Kongilaiselle kustantamolle ja se julkaistaan alkuvuodesta 2020. Tänä syksynä valmistui myös kaksi julkista teosta asuinrakennusten julkisivuihin Helsinkiin, mutta ne julkistetaan vasta ensi vuonna. Seuraava näyttely on sovittu Galerie Forsblomin kulmatilaan Helsinkiin syys-lokakuuksi 2020.


Jenni Rope oli osana Marcyn Ripples näyttelyä 2019.


bottom of page